child porn bonusu veren HD siteler milf bonusu siteleri deneme Free Sex Bonusu Veren HD Siteler

İliç faciasının yaşandığı madende şirketten açıklama: Bölge halkı açılmamızı istiyor

Anagold Madencilik şirketi, Erzincan’ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kalıp yaşamını yitirdiği altın madeninde basın toplantısı düzenledi.

DHA’nın haberine göre, şirketin Hukuk Direktörü Cem Aktolgalı, Kurumsal İletişim Müdürü Onur Acar, faciadan sonra maden ocağında yapılan çalışmaları ve alınan güvenlik önlemlerini basın mensuplarına anlattı.

Aktolgalı, “Olaydan önce orada 50 kişilik ekip sabah çalışmaya başlamıştı. Hemen çatlaklar görülünce bizim iş yeri eğitimimizde var, her çalışan arkadaşımız işi durdurabilir güvenli olmadığını gördüğünde. Çatlakları gören arkadaşlarımız aslında eylem planına göre görevleri olmamasına rağmen 50 arkadaşımızı oradan tahliye ettiler” dedi.

Bölge halkının maden ocağının açılmasını istediğini iddia eden Aktolgalı, “Aslında burası bir madencilik ilçesi oldu. Çalışanlarımızın yüzde 60’ı ilçeden. Bölge halkı açılmamızı istiyor. Burada 600’den fazla çalışanımız vardı. 187 kişiyi ağustos ayında çıkardık. Halen 400 çalışanımız bizimle beraber. Yine yüklenici olarak çok sayıda yerel firmayla çalışmalarımız devam etmekte” diye konuştu.

İŞÇİLER ÖLDÜKTEN SONRA TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ARTIRILMIŞ

9 işçinin ölümünden sonra teknolojik yatırımlarını artırdıklarını belirten Cem Aktolgalı, “Maden ocağında 4 radarla izleme yapıyoruz. Gelecek olan yeni radarlarımız var. Tekrar bütün politika ve prosedürlerimizi gözden geçiriyoruz. Şu anda çalışmaların tam bir güvenlikle yapılması önemli. Bütün çalışanlarımızı yeniden eğitim süreçlerine aldık. Teknik imkanlarımızı, tesisimizi yeniden gözden geçiriyoruz. Hiçbir eksiğimiz olmadan yeniden faaliyete geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MADEN SİYANÜR SIZINTISI VE FACİAYLA GÜNDEM OLDU

İliç’teki altın madeni siyanür sızıntısı, çevreye zarar verdiği tepkileri ve son olarak 9 işçinin öldüğü faciayla gündeme gelmişti.

Atık havuzundan siyanür sızdığı şikayetinin ardından 21 Haziran 2022’de faaliyetine son verilen altın madeni, 3 ay sonra yeniden açılmıştı. Türk Tabipleri Birliği’nin suç duyurusunda ise “solüsyon temizliği” gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.

13 Şubat 2024 ise meydana gelen heyelanda, 9 işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetmişti. Aylar süren aramalar sonunda işçilerin cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Faciayla ilgili soruşturmada 12 kişi tutuklanmıştı. Mahkeme süreci devam ederken hazırlanan bilirkişi raporlarıyla 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest kalırken; kıdemli jeoteknik mühendisi Ali Rıza Kandemir, İş Sağlığı Güvenliği müdürü Selçuk Özdemir, proje müdürü Shaun Swartz, operasyon başkanı Lain Guille, tasarım dizayn firmasından da Ömer Ardıç’ın tutuklulukları devam ediyor.

Faciadan önce işçilerin çatlaklar nedeniyle firma yetkililerini uyardığı fakat yöneticilerin çalışmalara devam ettiği belirtilmişti. Çalışmayı reddeden işçiler ise faciadan kurtulmuştu.

Firma yetkililerinin iddialarının aksine işten çıkarılan iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak, “Çatlak olan yerin fotoğrafları 08.15’te geliyor, 09.00’da konuya dair mailleşiyorlar. Buna rağmen alana bir ekip gönderiyorlar ve saat 12.00’de bir patlatma yapıyorlar. Onun ardından 14.28’de yıkım meydana geliyor. Tam da burada iş güvenliği gözüyle bakmak zorundayım. Bu açık bir iş güvenliği ihmali” demişti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir